Saturn – Tærskelvogteren

Saturn i horoskopet

 

Saturn er Tidens Herre. Han er den langsomt virkende Karmas Herre, han er voksenplaneten, der handler om realiteter, ansvar, disciplin, struktur, det lange seje træk, og han er Tærskelvogteren.

Energien er alvorlig, kan næsten føles tung, tæt, hård, ubarmhjertig. Og det er han også. Indtil vi finder ud af, at han i virkeligheden er vores allerbedste ven, vores ypperste læremester og den, der viser vejen fra Månen til Solen; vejen hjem til os selv.

For først når vi begynder at lytte til Saturn, kan vi blive voksne. Ikke voksne som i hamsterhjul, realkreditlån, 2,4 børn og parforhold med sure sokker, men voksne som i ”Jeg er den, jeg er.” Når vi bliver gode venner med Saturn, kan vores indre sjælslys begynde at stråle, vi får en større bevidsthed om, hvem vi i virkeligheden ER, og så kan energien fra de transsaturnske planeter – intuitionen, inspirationen, viljen o.a. – begynde at virke hensigtsmæssigt.

Man siger, at hvis der er problemer med de ydre planeter – Uranus, Neptun, Pluto osv – , skyldes det Saturn. Det er sandt, men min oplevelse bliver mere og mere, at Saturn i virkeligheden er roden til problemerne med alle planeterne i horoskopet. For først når vi begynder at tage ansvaret på os, der hvor Saturn står, kan vi begynde at bruge den ”modne” del af de forskellige planeter på en måde, som virker FOR os i stedet for IMOD os (og andre).

På den måde ER Saturn virkelig Tærskelvogteren. Han er den tærskelvogter, vi først må forbi, og i det personlige horoskop kan man se, HVOR og på hvilken MÅDE, den enkelte må tage ansvaret på sig. Og så bliver porten til den indre vej synlig i horisonten, og livet begynder at åbne sig på måder, vi aldrig havde drømt om.

Det er ikke nødvendigvis let. Men det er dét værd ♥