Nymåne i Skorpionens dybder 2021

Nymåne i skorpionen

I aften kl. 22.15 er det nymåne – eller mere præcist sortmåne/mørkemåne –  i Skorpionens tegn. Både Månen (det ubevidste) og Solen (det bevidste) står – set fra jorden – lige oveni hinanden i Skorpionen, og derfor er det en unik mulighed for at lade de mere modne sider af Skorpionen oplyse de formørkede tilstande.

For er der nogen steder i dyrekredsen, vi støder på formørkede tilstande, er det i Skorpionen. Det er det mest intense tegn af dem alle, og det handler først og fremmest om dybde.  I Skorpionen skyes overfladiskhed som vand på olie, her handler det om sandhed, dybde og intensitet for enhver pris. Skorpionen er et vandtegn, og det er her, vi møder de dybeste og mest tabuiserede følelser i os selv. Tør du se på dem?

På et umodent/re-aktivt (måne)niveau vender Skorpionen sin brod mod omverdenen. Den er konstant i kamp mod alt og alle, den er nærtagende, kontrollerende, mistroisk, frygtsom, hadefuld og hævngerrig. De skygger, der findes i dybet, projiceres ud på verden og andre mennesker, og det er her, vi møder hadet, misundelsen, hævngerrigheden, døden, magtbegærlighed for magtens skyld, seksuelle perversiteter og andet guf i den dur. Og det har bestemt ikke noget med Skorpionen selv at gøre, næh nej, det er alle de andres skyld. Her har Skorpionen ingen andel i egen lidelse, det er de dyriske instinkter og ubevidste, der hersker fuldkomment. Skorpionen er konstant på vagt og nærmest konstant i krise, og derfor hersker kriseplaneten Pluto også i Skorpionen. Her er det sort/hvidt, enten/eller, og der er ingen gylden middelvej. Skorpionen ser fjender over alt. Krigen er total.

På et mere modent/kreativt (sol)niveau vender Skorpionen brodden mod sig selv, og kampen er ikke længere mod andre mennesker, men mod den selv. Her har Pluto taget et VALG, og intensiteten og kampen handler nu om sandhed og dybde. For enhver pris. Skorpionen går nu på opdagelse i sin egen bevidsthed, begynder at hive projektioner hjem og opdager, at det, den før anklagede andre for, findes i dens egne dybder. Ingen sten efterlades uvendt – her ser Skorpionen frygtløst sig selv i øjnene, og derfor hersker Mars esoterisk i Skorpionen, som modet til at dykke ned i dybderne og se sig selv i øjnene. Det arbejde er ikke for børn, skulle jeg hilse og sige, det kan være hardcore, intenst, skræmmende og overvældende – men det hele værd!

For på det esoteriske, essentielle (ascendant)niveau kan Skorpionen endelig lægge våbnene og stoppe kampen. Her indser skorpionen, at den kun kan sejre ved at knæle, lægge våbnene og overgive sin vilje – som er Plutos ypperste bøn: ”Ikke min vilje, men Din”. Det er sjælens sejr over egoet, lysets sejr over mørket, og når Skorpionen har vendt hver en sten, gennemstrømmes den af bevidsthed, af guddommeligt lys og kærlighed. Nu er Skorpionen blevet en eminent hjælper, som uforfærdet tør gå ved siden af andre, som vælger at tage kampen op imod sig selv. Ingen dybder skræmmer længere, projektionerne er hevet hjem – Skorpionen er blevet frygtløs og fuld af tillid, fordi den véd.  Og så bliver Skorpionen til Ørnen, der flyver over vandene, a.k.a. følelserne, i stedet for at være styret af dem. Det esoteriske motto i Skorpionen lyder: Kriger er jeg, og fra kampen står jeg sejrrigt frem.

Aftenens nymåne indgår i det transplutonske T-kvadrat med Eris, Haumea og Pluto, som hænger over os i disse år og netop handler om SANDHED – det er afsløringernes tid. Også Mars (modet) og Merkur (bevidsthed) indgår i mønstret, så energien er intens. Måske kan du mærke det? Både jeg, og flere jeg kender, oplever i denne Skorpion-sæson, at gamle mønstre, som vi for længst troede, vi var færdige med, dukker op i nye forklædninger, nye dybder.

Også Jupiter, hjertelyset, er (gudskelov) koblet på denne nymåne, så vi har også mulighed for at lade hjertets lys oplyse og tilgive de sider af os selv, vi skammer os allermest over. Simpelthen give dem noget kærlighed i stedet for at skamme eller projicere dem ud.

Gode spørgsmål at stille sig selv i disse dage kunne være:

 • Hvor giver jeg andre skylden for det, jeg selv indeholder, men ikke vil være ved?
 • Hvor lyver jeg for mig selv?
 • Hvor er jeg for overfladisk i stedet for at gå i dybden?
 • Hvor kunne jeg med fordel stoppe krigeriskheden mod de andre og i stedet kigge på min egen andel i det?
 • Er der dybder i mig selv, jeg ikke tør trænge ned i, og hvad skulle der til for at få modet til det? Skal jeg måske have hjælp?
 • Hvor lader jeg mig styre af dyriske instinkter, hvor jeg i stedet med fordel kunne lade bevidsthedens lys lyse på det og transformere det til kærlighed?
 • Bruger jeg min skorpionbrod til at lashe ud efter andre, eller har jeg vendt den mod mig selv – TØR jeg virkelig se mig selv i øjnene og tage konsekvensen af det, jeg ser?
 • Tør jeg være ÆRLIG om det, der findes i mig? Og tør jeg tage kampen op?
 • Kan jeg tilgive mig selv – og andre – og oplyse de sider af mig, jeg skammer mig allermest over?
 • Tør jeg se min egen dødelighed i øjnene og leve derefter, eller bliver jeg i min komfortzone?
 • Kan jeg vende min dybeste frygt og skam til mod og bevidsthed?

Det er, som det er. Vi har alle Skorpionen i os. Og hvis vi virkelig mener, vi vil gå Vejen, kommer vi ikke uden om Skorpionens opgave, hvor hæsligt det end kan føles.

De sidste dage, efter nogle opslag om psykofarmaka versus psykedelika, har jeg fået flere henvendelser fra mennesker, der ønsker at slippe pillerne, og jeg hepper på dem! Men det kræver, at vi tør gå ned i Skorpionens dybder, hvis vi vil stoppe symptombehandlingen og i stedet gå efter årsagerne, roden. Det kræver, at vi tør have det ad helvedes til og omfavne vores egen dybeste frygt og gå igennem den i stedet for at flygte fra den. Det kræver, at vi tør se os selv i øjnene. Og det er ikke hverken meningen eller anbefalelsesværdigt at gøre det alene, tværtimod kræver det ofte hjælp af en dygtig terapeut eller lignende, som kan holde os i hånden undervejs, for det er heftige sager, vi kan støde på dernede i dybderne.

Så lad os hjælpe hinanden i stedet for at dømme hinanden.

We are all just walking each other home.