Noget om høns og lykke

I forgårs fik vi fem høns. To hvide Sussex, to tværstribede skovhøner og en topper. Nu spankulerer de rundt i vores noget rustikke, temmelig skæve hønsegård og venter på at falde helt til, før de skal ud i haven og være frie havehøns. Her er de; Mary, Bertha, Topper, Lizzie og Audrey.

Første dag lagde jeg et tæppe i hønsegården og lå der og gloede på dem og snakkede med dem, anden dag byggede jeg en interimistisk kigge-på-høns bænk derinde (de skider jo en del, sådan nogle høns, så tæppe-løsningen holdt kort), og i dag, på tredjedagen, var det første, jeg gjorde i morges, at lave mig en kop kaffe, tage en lille skål majs og sætte mig ud på bænken sammen med hønsene.

Så sad jeg dér, fuldstændig fyldt op af lykke. Og da Lizzie (opkaldt efter Elisabeth Taylor, fordi hun er meget smuk og gerne vil være i fokus på den lidt ”ja, jeg ved da godt, at jeg er herrelækker, se-lige-mig måde) pludselig hoppede op på skødet af mig, var jeg lige ved at smelte ned gennem bænken af happiness. Jeg fik lov til at ae hende lidt, før hun hoppede ned igen for at se, om mine klip-klappere mon kunne spises.

Jeg blev siddende. Drak lidt mere af kaffen og tænkte over, hvor simpel lykken i virkeligheden er. Du kender det garanteret godt; ofte er det de helt små ting, der får hjertet til at smelte og fylder hele kroppen med små lykkebobler. Et smil fra en baby, en græsmark fyldt med solgule mælkebøtter, en dag med blå himmel efter en regnfuld uge, duften af en kat.

Da jeg delte om min morgenlykke på Facebook, var der en kær ven, der skrev, at livet er smukt, hvis vi har tid til at nyde det. Men det der lille ”hvis” er så vigtigt – for det er heldigvis noget, vi selv bestemmer. Og de små oaser af lykke opstår så nemt, når vi tager os tiden. Bare 5 små minutter kan skabe lykke til en hel dag.

Hvad gør dig lykkelig? Hvad får dit hjerte til at smelte og fylder kroppen med små lykkebobler? Og husker du at tage dig tiden til det?