Fuldmåne i Løven – gamle, stivnede systemer eller sjælens lys?

Fuldmåne i løven

På søndag er det fuldmåne i Løvens tegn. Månen står i Vandbæreren, men Månen, som ikke kan lyse selv, oplyses af solen, som står i Løven, deraf betegnelsen.

Månen er i konjunktion med Jupiter og indgår i et rektangel med Solen, Eris og Haumea og har dermed forbindelse til T-kvadratet mellem Pluto, Eris og Haumea, som hænger hen over hovedet på os i disse år og beder os om at tage stilling til, hvad vi gør ved LIVET – på planeten og i os selv. Og den fordring bliver ikke mindre af den aktuelle fuldmåne.

Fuldmåne i løven 2021

Månen repræsenterer gamle, stivnede tilstande, som vi med fordel kan rydde op i. I Vandbæreren handler det om regler, systemer, normer og gamle stivnede tankeformer, som det trods alt kræver en vis følelsesmæssig distance at blive ved med at holde fast i – noget, Månen i Vandbæreren brillerer med, for hvis vi nu bare krampagtigt holder fast i de gamle systemer, slipper vi måske for at føle noget? At mærke, hvordan vi i virkeligheden har det?

Men lige ved siden af Månen står Jupiter, som hersker esoterisk i Vandbæreren og dermed den tidsalder, vi er på vej ind i, og beder os om at se lidt humoristisk på det hele og holde op med at være så nærige med os selv. Og i øvrigt se lidt på etikken i det hele. Mottoet her er: Alt til alle altid, og det understreges af Solens lys fra den generøse, festlige løve, som spørger, om det ikke snart er nok med alle de forældede systemer, dogmer og ”sådan har det jo altid været” og ”sådan gør man jo”. Har vi ikke snart fået nok af de gamle, destruktive strukturer, som er ved at ødelægge alt liv, indeni og udenpå?

Den går ikke længere. Tiden er ny. Ude på siden står Eris og kalder på sandhed og afslører den ene løgn efter den anden, mens Haumea står mellem Månen og Solen og spørger: Hvad vil du give LIV til? De gamle, stivnede systemer eller din egen sjæl? Verdens sjæl?

Dette tema understreges af det T-kvadrat med Solen og høstplaneten Ceres, som månen også indgår i. For vi høster, som vi sår. Så hvad vælger vi at så? Mere af det gamle eller noget nyt?

Denne fuldmåne er et oplagt tidspunkt at spørge os selv, både som individer og som samfund: Hvor sidder vi fast? Hvor er vi blevet alt for stive og ubøjelige, hvor følger vi bare gamle normer uden hensyn til livet i os og udenom os (og det kan såmænd lige så vel være spirituelle kæpheste som jobs, vi egentlig ikke har lyst til, men man skal jo tjene penge osv)? Tør vi efterlade det bag os til fordel for Solens lys, for dem, vi i virkeligheden er? Er der mon en anden måde at leve på? Er vi egentlig os selv, eller følger vi mere eller mindre bevidstløst strømmen, normen, kulturen, som lemminger ud over en kant? Tør vi stole på hjertet frem for hjernen? Kan vi overhovedet mærke hjertet, kan vi høre dets stille hvisken gennem alle de gamle, stivnede tankeformer, der fiser rundt i hovedet på os og slår imod os som tsunamier gennem nyheder, politikere, familien og den herskende orden og kultur?

Esoterisk beder Solen i Løven os om at udvikle sjælsbevidsthed. Så valget står altså mellem gamle, forældede, stivnede systemstrukturer og selve sjælens lys. Hvad VÆLGER du?, spørger Pluto ovre fra T-kvadratet.

Ben Alex skriver i bogen ”Jesus og hans vej til transformation” (som kan anbefales sammen med alle hans andre bøger i øvrigt):

”De fleste af os går omkring i søvne. Vi sover, når vi fødes, vi sover i timerne, og vi sover os gennem livet, mens bevidstheden kører på autopilot. Vi er som passagerer i et tog, der sidder og kigger ud ad vinduet med bind for øjnene – og når vi kommer til endestationen, stiger vi ud af toget og opdager at det eneste vi så var vore egne projektioner på indersiden af skyklapperne. […] Vi lagde ikke mærke til det, for de andre gjorde det samme som os – de drømte sig gennem tilværelsen og lukkede øjne og ører for livets små wake-up calls.”

I disse år står vækkeuret på natbordet og bimler og bamler og hopper som i et gammelt Anders And blad. Vi kan enten tage imod wake-up callet, som skriger fra himlen i form af klimaforandringer, miljøødelæggelser, krige, stress, angst, depressioner og andet guf i den dur, eller vi kan vende os om og snooze videre. Men vækkeuret bliver ved med at ringe. Tiden til at sove er forbi.

I 2024 går Pluto ind i Vandbæreren, og hvis vi tror, det er slemt nu, er der bare tilbage at sige: We ain’t seen nothin’ yet. Verden er i gang med en kæmpe fødsel af en ny tid, og det er op til hver enkelt af os, om fødslen skal være mere eller mindre svær.

Vi vælger selv. Og alle valg – også ikke-valg – har konsekvenser.

For at ende på en mindre dyster tone er her en simpel øvelse fra min lærer, som passer så fint til Løven og den aktuelle fuldmåne: Sæt dig ned, luk øjnene og søg ned i hjertechakra. Dér bor sjælens lys. Tænd for det og sid der og strål som en lille sol. Prøv det, bare fem minutter om dagen. Og se, hvad der sker.

Rigtig god fuldmåne <3